Tietoa minusta

Annika Aalto-Partanen (pic. by. Tommi Mattila)

Järjestötoiminta

Politiikkaan lähdin mukaan 2009, kun minut valittiin Kotkan kaupunginvaltuustoon. Ensimmäisen kauden toimin ympäristölautakunnan puheenjohtajana ja tällä, sekä edellisellä kaudella, olen Kotkan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen ollut kaupunginhallituksessa sekä varsinaisena jäsenenä että varajäsenenä. Kymmenen vuoden aikana olemme onnistuneet tuplaamaan vihreiden paikkamäärän valtuustossa, mikä on upea kehitys vanhassa tehdaskaupungissa. 

Politiikan lisäksi toimin tällä hetkellä Kotka Svenska Samskola Garantiförening r.f:n johtokunnassa.   

Aiempia merkittäviä luottamustehtäviäni ovat olleet jäsenyydet Kymenlaakson maakuntavaltuustossa, Kotkan ensi- ja turvakotiyhdistyksen johtoryhmässä ja SLL:n Kymenlaakson piirihallituksessa. Lisäksi olen toiminut varajäsenenä useissa luottamustehtävissä.

Koulutus

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen opiskelin bioanalyytikoksi ammattikorkeakoulu Stadiassa (2001). Tämän jälkeen jatkoin opiskeluja Göteborgin yliopistolla, josta valmistuin meribiologiksi 2004. Koulutukseni ja työkokemukseni kautta minulla on laaja käytännön asiantuntemus ympäristöasioista.

Työkokemus

Työskentelen tällä hetkellä kehityspäällikkönä Kymenlaakson Jäte Oy:ssä, jossa olen toiminut aiemmin myös vs. laatu- ja ympäristöpäällikkönä. Tätä ennen olen toiminut Ekokymenlaakso -hankkeen projektipäällikkönä ja Pernajan kunnan vt. ympäristöpäällikkönä. Ennen siirtymistäni ympäristöalan asiantuntijatehtäviin toimin tutkijana Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston palveluksessa sekä erilaisissa bioanalytiikan tehtävissä viiden vuoden ajan.